Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkefalatkák bambuszrüggyel

MME MME
1 4.5/5
30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Főzés előtt 1 órával (de lehet előző este is) bepácolom a csirkemellet: a húst apró, hosszúkás darabkákra vágom, ráöntöm a szójaszószt, a chilit és ízlés szerint borsot.

Olajon kicsit lepirítom a bepácolt csirkemellet az újhagymával együtt.

Amíg pirul a hús, felszeletelem a gombát, a zöldpaprikát. A sárgarépát hosszúkás, gyufaszál darabkákra vágom, majd az összes hozzávalót a lecsepegtetett bambuszrüggyel együtt a csirkemellhez öntöm. Hozzáadom a fehérbort, az almaecetet és az apróra vágott fokhagymát. Ízlés szerint sózom.

Miután megpuhult a hús, de a zöldségek még ropogósak, hozzáadom az étkezési keményítőt, és egyet forralok még rajta.

Megjegyzés

Én kurkumával ízesített rizzsel tálaltam, amibe apróra vágott újhagymát (póréhagymát) kevertem. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss