Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkecombok chilis bundában 2.

MME MME
3/5

Elkészítés

A kenyérről levágjuk a héját, a belsejét pedig apróra morzsoljuk. A chiliket félbevágjuk, kimagozzuk, megmossuk és finomra vágjuk. A koriandermagokat mozsárban durvára őröljük, majd összekeverjük a kenyérmorzsával, a chili 2/3-ával, a kukoricaliszttel, a citromhéjjal, az őrölt korianderrel, a cayenne-i borssal, az ánizzsal és a sóval.
A csirkecombokról lehúzzuk a bőrt, majd kettévágjuk őket alsó- és felsőcombokra. Először a felvert tojásfehérjében, majd a fűszeres morzsában megforgatjuk őket – és jól rá is nyomkodjuk a panírt.
A bundás csirkecombokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 200 fokra (gázsütő: 3. fokozat) előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt ropogósra sütjük.
Az avokádókat kimagozzuk és meghámozzuk. A gyümölcs húsát villával szétnyomkodjuk és elkeverjük a citromlével. Megtisztítjuk a hagymát és a fokhagymát, apró kockákra vágjuk, majd összekeverjük a maradék chilivel és az avokádóval. Sóval, borssal ízesítjük, és a csirkecombokhoz fogyasztjuk. Köretként franciakenyeret tálalunk hozzá.

Megjegyzés

1 adag: kb. 500 kalória, 54 g fehérje, 18 g zsír, 51 g szénhidrát
Elkészítési idő: kb. 1 óra 15 perc - MME

Ezek is érdekelhetnek