Elkészítés: A csirkecombot megmossuk, sózzuk, és bedörzsöljük csirke fűszersóval. Olajjal kikent tepsibe tesszük, alufóliával beborítjuk, és sütni kezdjük. Mielőtt teljesen megsülne, levesszük róla az alufóliát, és még 10 percig sütjük.
A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, összetörjük, és a tejföllel kikeverjük.
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és olajon megdinszteljük. Meghintjük fűszerpaprikával, és rátesszük a gombát. Sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük. Miután megfőtt, összekeverjük a krumplipürével.
A leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kb. 20×20 cm-es négyzeteket vágunk. Miután teljesen kihűlt a csirkecomb és a gombás krumpli, a tészta közepébe teszünk egy kevés krumplit, ráállítjuk a csirkecombot. A tészta sarkait és a széleit felhúzzuk, vastagabb cérnával nem nagyon szorosan összekötjük. A tetején a maradék tésztát szépen eligazgatjuk. A combnak a csontos részét alufóliával betekerjük, hogy sütésnél ne égjen meg.
Felvert tojással lekenjük, és olajjal kikent tepsibe tesszük, majd 180 fokon sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre