Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkecomb baconbe tekert zöldbabbal és kakukkfüves krumplival

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 3 személynek:
  • 3 db csirkecomb
  • 5 dkg vaj
  • őrölt fehérbors
  • szerecsendió
  • majoranna
  • kakukkfű
  • 1 dl étolaj
  • 1 fehérbor
  • A zöldbabos tekercsekhez:
  • 50 dkg zöldbab
  • 15 dkg szeletelt bacon
  • A fűszeres krumplihoz:
  • 6 db krumpli
  • kakukkfű
  • 1 dl étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A csirkecombokat ízlés szerint sózzuk, majd szórjuk meg a fűszerekkel. Egy tepsibe öntsük bele az olajat és a bort (vagy vizet), és a bőrös felükkel felfelé helyezzük egymás mellé a befűszerezett combokat. A puha vajjal kenjük be alaposan a combok bőrét, majd fóliával fedjük le a tepsit. Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten pároljuk puhára a húst. Végül vegyük le a fóliát, majd süssük a combokat szép pirosra (a vajtól sütés közben jó ropogós lesz a bőre).

Közben a zöldbab két végét vágjuk le, enyhén sós vízben főzzük pár perc alatt félpuhára, majd szűrjük le. 6-7 szál babot fogjunk össze, és tekerjük körbe a szeletelt baconnel, egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük egymás mellé.

A krumplit pucoljuk meg, vágjuk félbe. Az olajat keverjük össze a sóval és a kakukkfűvel, forgassuk bele a félbevágott krumplit, és hagyjuk kicsit állni, hogy a só átjárja. Helyezzük a baconbe tekert zöldbab mellé a tepsire, locsoljuk meg a visszamaradt fűszeres olajjal.

Tegyük be a sütőbe, és közepes hőmérsékleten addig süssük, hogy a krumpli és a baconbe tekert zöldbab is szép pirosra süljön.

Tálaláskor a sült csirkecombot a baconbe tekert zöldbabbal és a sült krumplival kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss