Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkecomb almával és zellerrel

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megtisztítjuk, majd megmossuk mindet, és szárazra töröljük. Sózzuk és borsozzuk, majd pihentetjük 30 percig.
  2. A combokat megforgatjuk a zsemlemorzsában. Felforrósítjuk egy edényben az olaj felét, beletesszük a húst, majd lefedjük és lepréseljük. 10–15 perc alatt pirosra sütjük, majd megfordítjuk a combokat. Hozzáöntünk 0,5 dl vizet, és lefedjük. Ezután a húst puhára pároljuk nagy lángon, közben pótoljuk az elpárolgott folyadékot. Végül fedő nélkül a húst ropogósra sütjük. Kiemeljük a húsdarabokat, és egy kevés vizet öntünk az edénybe. Felforraljuk, majd gazdagítjuk a mártást a vajjal. Leszűrjük, majd a hússal együtt melegen tartjuk.
  3. A megtisztított zellert felszeleteljük. Roppanósra főzzük forrásban lévő, sós vízben, majd leszűrjük. A megtisztított, felszeletelt gyömbért 10 másodpercig pirítjuk a megmaradt felforrósított olajon. Hozzáadjuk a zellert, és nagy lángon néhány percig tovább pirítjuk. Végül beleforgatjuk a megtisztított, cikkekre vágott almát is. Sózzuk, borsozzuk, és puhára pároljuk. Meghintjük a finomra vágott zöldekkel, végül a vajas mártással meglocsolt csirkecomb mellé kínáljuk.

     

A zellergumó tisztításához használjunk zöldséghámozót. Mindig körültekintően és gondosan tisztítsuk meg a gumókat, majd nagy, éles késsel aprítsuk fel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss