Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkebecsinált

MME MME
4.5/5
45 perc
mester
megfizethető
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A csirkét kívül-belül alaposan kimossuk és letöröljük. Csirkevágó ollóval 10-12 darabra vágjuk, eltávolítjuk a csontszilánkokat. A hagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk. A sütőt 160 fokra (gázsütő: 1. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A csirkedarabokat megsózzuk, (frissen őrölt) feketeborssal borsozzuk, és megforgatjuk a lisztben. Serpenyőben a vajat és az olívaolajat felhevítjük, a csirkedarabokat elősütjük, majd kiszedjük, félrerakjuk. A hagymát a zsiradékban üvegesre pároljuk, felöntjük fehérborral, hozzáadjuk a babérlevelet. Hagyjuk a szószt besűrűsödni, hozzáöntjük az erőleves felét, és még kb. 2 percig főzzük. Visszatesszük az edénybe a csirkedarabokat, és fedő alatt lassú tűzön 20-30 perc alatt készre pároljuk. Közben többször is meglocsolgatjuk a maradék erőlevessel. A kész csirkedarabokat kivesszük a szószból, és egy tűzálló tálon a sütőbe tesszük, hogy meleg maradjon. A tojássárgájákat összekeverjük a citrom levével, hozzáadjuk a pecsenyeléhez, jól összekeverjük, és sózzuk, borsozzuk. Lassú tűzön felmelegítjük, de nem főzzük. A csirkedarabokat előmelegített tányérokra tesszük, leöntjük a szósszal, és ízlés szerint néhány petrezselyemlevéllel díszítjük.

Megjegyzés

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 10 perc múlva
1 adag: 2300 kJ/550 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss