Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirke vadas mártásban spagettivel

75 perc
mester
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A húst kb. hüvelykujjnyi csíkokra, a szalonnát apró kockákra, a zöldségeket karikára, a zellert kis kockára, a vöröshagymát finomra aprítjuk.
  2. A szalonnát lassan kisütjük, a pörcöt kivesszük, félretesszük. A visszamaradt zsiradékban a húst kevergetve hirtelen fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk, majd kivesszük.
  3. Kb. 2 evőkanálnyi felhevített olajon a cukrot karamellizáljuk, a zöldségeket és a vöröshagymát, zúzott fokhagymával dinszteljük néhány percig, majd a húslevessel felöntve, a félretett apró szalonnát, a csirkecombot és a babérlevelet is hozzáadva puhulásig főzzük.
  4. Kivesszük a húst és a babért. A tejfölben elkeverjük a lisztet, kevés vízzel higítjuk, a mártásalaphoz keverjük a mustárral együtt. Néhány percig együtt lassan forraljuk, pár csepp citromlével ízesítjük.
  5. A mártást leturmixoljuk, a húsra öntve 1-2 percig lassan forraljuk.
  6. A spagettit a csomagon található utasítás szerint sós vízben kifőzzük, leszűrjük, kevés olajjal összekeverjük, és a raguval tálaljuk.

CSIRKÉS TÉSZTA RECEPTEK: OLCSÓ, GYORS ÉS EGYSZERŰ ÉTELEK - VÁLOGATÁS 

11 SPAGETTI RECEPT, AMINEK MÉG EGY OLASZ SEM TUD ELLENÁLLNI>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss