Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirke tajine aszalt gyümölcsökkel

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemellet felkockázzuk, az újhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát összezúzzuk, a répát felkockázzuk, az aszalt gyümölcsöket felaprítjuk.

Egy teflonos edényben (ami a tajine cserépedényt helyettesíti) olajat hevítünk, a fűszereket beleszórjuk, majd megdinszteljük rajta az újhagymát, a fokhagymát és a répát. Hozzáadjuk a csirkét, fehéredésig sütjük, majd felengedjük az alaplével.

Nagy lángon felforraljuk, majd lejjebb vesszük a lángot, lefedjük, és lassú tűzön puhára főzzük. Az aszalt gyümölcsöket elég a végén, kb. 10 percre az ételbe tenni.

Közben a kuszkuszt forró, sós vízzel leforrázzuk, lefedve hagyjuk duzzadni, majd a fűszeres csirkeraguval tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, teríték: Butlers - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss