A megmosott, szárazra törölt csirkét feldaraboljuk, enyhén megsózzuk és belisztezzük. A húsdarabokat a felhevített olajon aranysárgára pirítjuk, majd kivesszük.
A szószhoz a felkockázott hagymát a felkockázott sonkával vagy szalonnával együtt az edényben maradt olajra dobjuk, és üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a feldarabolt hámozott paradicsomot, és tovább pároljuk egy rövid ideig. Ezután felöntjük a borral, belekeverjük a kapribogyót és a borsót, majd beletesszük a csirkét. Megszórjuk egy kevés ételízesítővel, némi vizet öntünk alá, és készre pároljuk. Az elfőtt levet szükség szerint némi vízzel pótoljuk.
Közben a ledörzsölt újkrumplit vagy a meghámozott, feldarabolt burgonyát előfőzzük és leszűrjük. Ezután összeforgatjuk a csaknem puha hússal, és készre főzzük. Végül az ételt borssal, a felaprított fokhagymával és a petrezselyemmel ízesítjük.