Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirke óvári módra

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 80 dkg filézett csirke felsőcomb vagy mellfilé (8 db kb. 10 dkg-os szelet)
  • 30 dkg csiperkegomba (vagy konzerv)
  • 15 dkg szeletelt sonka - ujjnyira csíkozva
  • 15 dkg szeletelt sajt (óvári vagy egyéb)
  • 1/2 citrom leve
  • 1 közepes vöröshagyma - finomra aprítva
  • 1 gerezd fokhagyma - aprítva
  • őrölt feketebors
  • 1 csokor petrezselyemzöld - aprítva
  • 3 dkg vaj
  • 3 evőkanál olaj
  • A páchoz:
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál őrölt chili
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 mokkáskanál frissen reszelt szerecsendió

Elkészítés

Elkészítés: A húst megmosom, a rajta lévő esetleges zsírt eltávolítom, az összekevert páckeverékkel bedörzsölöm, citromlével meglocsolom, pihentetem kb. 15 percig.

Közben a vöröshagymát felhevített vajban megdinsztelem, megfuttatom benne a fokhagymát, ráteszem a gombát, sóval, őrölt borssal, petrezselyemmel - kevergetve - zsírjára pirítom.

Serpenyőben felhevített olajon a hús mindkét oldalát közepes hőfokon kb. 1-1 percig elősütöm, majd sütőedénybe helyezem. Rájuk halmozom a párolt gombát, a sonkát, és befedem sajtszeletekkel, a hús elősütéséből visszamaradt pecsenye levét aláöntöm.

Előmelegített 200 fokos sütőbe tolom, kb. 25-30 percig sütöm fedetlen, ameddig a sajt enyhén megpirul a tetején, tálalás előtt kb. 10 percig pihentetem.

Ízlés szerint tálalhatjuk vegyes körettel, párolt zöldséggel, bámilyen kedvünkre való friss salátával...

Ezek is érdekelhetnek

Friss