Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Olcsóbb lesz a tej, a tojás és a csirkehús

default user icon
MTI
Az Országgyűlés elfogadta a kormány 2017-re javasolt adócsomagját, így jövőre 5 százalékra csökkentik a csirkehús, a tojás és a friss tej áfáját.

Az Országgyűlés kedden elfogadta a kormány jövő évre javasolt adócsomagját, amely a baromfihús, a tojás, a friss tej forgalmi adóját 5 százalékra, míg az éttermi étkezés áfáját 18 százalékra mérsékli 2017-től.

A képviselők 126 igen szavazattal, 6 nem ellenében és 59 tartózkodás mellett fogadták el Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter mintegy harminc törvényt megváltoztató javaslatát.

A tárcavezető közlése szerint az áfacsökkentésekkel 55 milliárd forint bevételről mond le az állam a háztartások javára. A kormány számításai alapján egy nyugdíjas házaspárnál átlagosan 15-20 ezer forintot, a nagycsaládosoknál 30-35 ezer forintot, a kétgyermekeseknél pedig 80-85 ezer forintot hagyhat jövőre az áfacsökkentés és a személyi jövedelemadó-kedvezmény növelése. A kétgyermekesek családi adókedvezménye az szja-törvény módosításával 5 ezer forinttal, 30 ezerre emelkedik.

MAJDNEM INGYEN CSOKI! MOGYORÓS MILKÁT ÁRVEREZ EL A NAV! >>> 
BAJ VAN! SZÉLL TAMÁS IS OTTHAGYTA A MAGYAR GASZTRONÓMIAI EGYESÜLETET >>> 
MELYIK LESZ IDÉN MAGYARORSZÁG TORTÁJA? ÍME A HÁROM DÖNTŐS! >>> 
HOL EGYÜNK A BALATONNÁL? ÍME A LEGJOBB VENDÉGLÁTÓHELYEK LISTÁJA! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss