hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirke hamburger

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A 4 nagyobb zsemléhez:
  • 30 dkg liszt
  • 1 dl langyos tej
  • 1 csapot evőkanál cukor
  • 1/2 teáskanál só
  • 0,2 dl olaj
  • 1/2 tojás
  • 1 púpozott kanál joghurt
  • 1 dkg élesztő
  • 1-2 kanál langyos víz (ha szükséges)
  • 1/2 tojás a kenéshez
  • 1 kanál mák vagy szezámmag
  • A hamburgerpogácsákhoz:
  • 40 dkg darált csirkemell
  • 1 tojás
  • 3 kanál zsemlemorzsa
  • 1 csokor aprított zöldpetrezselyem
  • 1 apróra vágott hagyma
  • 4-5 gerezd zúzott fokhagyma
  • bors
  • Egyéb töltelék:
  • 4 szelet keményebb sajt
  • 50 dkg káposzta
  • 1 hagyma
  • bors
  • ecet

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt elkevertem a langyos tejjel, pici cukorral, 1 kanál liszttel és felfuttatam. Akkor összevegyítettem a többi hozzávalóval és alaposan megdagasztottam, liszttel megszórtam, és tiszta konyharuhával letakarva 1 óra alatt duplájára kelesztettem.

Akkor picit átgyúrtam, 4 egyforma darabra vágtam, és zsemléket formáztam belőlük. Sütőpapíros tepsibe tettem, a felvert tojással megkentem és mákkal megszórtam. Előmelegített sütőben szép pirosra sütöttem.

A húspogácsákhoz a hozzávalókat alaposan összegyúrtam, 4 részre osztottam, s kicsit vizes kézzel először gombóckákat formáztam belőlük, amit aztán a tenyeremmel szépen ellaposítottam. Forró serpenyőben, kevés olajjal meglocsolva, néha megforgatva készre sütöttem.

A káposztát legyalultam és összekevertem 1 fej karikára vágott lilahagymával, sóztam, borsoztam, ecettel ízesítettem.

Befejezésképp 4 szelet keményebb sajtot pár percig olvadásig sütöttem a serpenyőben.

A kettévágott zsemlébe először behelyeztem a húspogácsákat, arra a sajtot, majd káposztával befedtem, végül befedtem a zsemletetővel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss