Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirke- és paprikafalatkák fűszeres bundában

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 45 dkg csirkemellfilé
  • 1 db piros színű paprika
  • 1 db sárga színű paprika
  • 1 db zöld színű paprika
  • A páchoz:
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál rizspálinka (szaké)
  • 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
  • 1 db chili
  • A bundához:
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 2 tojás fehérje
  • 2 evőkanál kukoricaliszt
  • 1/4 teáskanál só
  • 1 evőkanál frissen aprított gyömbér
  • A sütéshez:
  • olaj

Elkészítés

Elkészítés: Vágjuk össze a csirkét 3 cm széles, 1 cm vastag darabokra. A páchoz keverjük össze a szójaszószt, a rizspálinkát, a felaprított chilipaprikát és a gyömbért, forgassuk bele a csirkedarabokat, majd hagyjuk 24 órát állni.

Vágjuk félbe a parikákat, távolítsuk el a szárat és a magokat, vágjuk cikkekre.

A bundához verjük fel a tojásfehérjét habbá. Keverjük a kukoricalisztbe a sót, a felaprított metélőhagymát és a gyömbért. A húsdarabokat forgassuk meg kukoricalisztben, majd mártsuk a keverékbe, és forró olajban süssük meg, majd tegyünk ugyanígy a paprikacikkekkel is.

Szedjük papírtörlőre, itassuk le a felesleges zsiradékot, majd szójaszósszal kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss