Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csípős újburgonyás szűzérme spenóttal

MME MME
60 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát ledörzsöljük. Az összezúzott fokhagymát a kechuppal, 3 evőkanál olajjal és a paprikarémmel összekeverjük, sóval, borssal fűszerezzük. Tálban a félbevágott burgonyákat a kechuppal összekeverjük.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk,
és előmelegített sütőben 200 fokon 10-15 percig sütjük.

Közben a rozmaringot durvára felaprítjuk. A burgonyát a rozmaringgal megszórjuk és további 10-15 perc alatt készre sütjük.

A paprikát csíkokra metéljük. A felkockázott vöröshagymát 1 evőkanál felhevített olajon megpároljuk. Beletesszük a spenótlevelet, puhára pároljuk, fűszerezzük, majd hozzáadjuk a tejfölt.

A kissé kiklopfolt szűzérméket a maradék felhevített olajon mindkét oldalukon 2-3 percig sütjük.

A paprikacsíkokat a burgonyával összekeverjük. Végül a szűzérméket a burgonyával és a spenóttal tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss