Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csípős szilvás csatni (chutney)

90 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott, lecsepegtetett szilvát kimagozzuk. A szőlőt megmossuk, a szemeket lecsipkedjük és félbevágjuk, szükség esetén a magokat hegyes kiskéssel kipiszkáljuk. A megmosott csilipaprikát kicsumázzuk és finomra vágjuk. A mazsolát leöblítjük és lecsepegtetjük.
  2. Valamennyi előkészített hozzávalót egy nagy edénybe tesszük. Hozzáadjuk a barna cukrot, a mustármagot és a fahéjrudat, majd felöntjük a vörösborral, és közepes tűzön, időnként átkeverve főzzük legalább 1 óra hosszat. Végül sóval ízesítjük, és a fahéjrudat kiemeljük.
  3. A sterilizált 2 dl-es csatos vagy csavaros befőttesüvegeket megtöltjük a forró csatnival, majd a fejükre állítjuk 5 percre.

 

Nyáron grillételekhez, télen ünnepi sültekhez, pl. a karácsonyi pulykához kínálhatod.

Ezek is érdekelhetnek

Friss