Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szereted, ha csíp? Akkor ezeket a paprikákat próbáld ki!

A következő, igen erős aromájú fajták még a csípős paprika kedvelőit is próbára tehetik...
Thai chili

A vékony erős paprikát elsősorban az ázsiai jellegű ételekhez ajánljuk, de nyersen bizonyos fogások díszítésére is kiváló.

Ennyire csípős: 3

Chili - csak csípősen >>>
Jalapeno

Ez a fajta számos tex-mex (vagyis mexikói) étel fontos hozzávalója. A zöldebb változata kevésbé aromás, mint a piros. Karikázd a sajtszószba, és tortillachipsszel mártogatva falatozd!

Ennyire csípős: 2 

Cayenne

A paprika darált változatát borsként emlegetik, bár valójában nem az. Mexikóból származik, íze remekül illik a halból és a tenger gyümölcseiből készített fogásokhoz.

Ennyire csípős: 3

Tabasco

Az amerikai Louisianából származó narancssárga paprikafajtát szinte kizárólag a belőle készített szósz gyártásához használják.

Ennyire csípős: 4

Naga jolokia

A egyik világ legerősebb chilijét megkóstolni valódi vakmerőségre vall! Annyira éget, hogy Indiában és Afrikában például az ebből készült krémmel bekent madzagokat feszítik ki a telekhatárokon, hogy távol tartsák az éhes elefántokat, amelyek az élőhelyüket is elfoglaló helyiek miatt egyre gyakrabban merészkednek a lakott települések környékére.

Ennyire csípős: 9, 5

Carolina Reaper

2013-tól hivatalosan is a világ legerősebb paprikája cím büszke tulajdonosa. A rendőrségi paprikaspray erejével vetekszik. A neten számtalan videó kering bátor tesztelőkről, akik szinte mind megbánták tettüket, íme egy lány, aki bevállalta a carolina reapert:

Ennyire csípős: 10

Receptek a csípős ízek rajongóinak
CHILIS BAB >>>
CSÍPŐS CSIRKESZÁRNYAK >>>
HAGYOMÁNYOS GULYÁSLEVES - A NAGYI IS ÍGY CSINÁLTA >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss