Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csípős lecsó virslivel és tojással

15 szavazat
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás

Elkészítés

  1. A csípős lecsó virslivel és tojással elkésztéséhez az olvasztott zsíron közepesen megpirítjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott fehér és csípős zöldpaprikát. Megsózzuk, és addig sütjük, míg majdnem teljesen megpuhulnak.
  2. A paradicsomot felszeleteljük, és ezt is hozzáadjuk. A zöldségeket ezután puhára pirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt virslit, és kb. 5 percig még sütjük a lecsós alapot. Ha szükséges, tovább sózzuk.
  3. Egy tálban egy kevés sóval felverjük a nyolc tojást és ráöntjük a lecsós alapra. Ezután az egészet készre sütjük. Ropogós sajtos kiflivel, kovászos uborkával tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss