Elkészítés: A páchoz a sót, a borsot, az apróra vágott vagy reszelt hagymát, az összezúzott fokhagymát, a chilipépet, a chilis és a sima olajat sszekeverjük. Ey akkora zacskóba töltjük,amibe a tarja belefér, majd beletesszük a tarját is,és megcsomózzuk a száját. Összerázzuk, és legalább 2 napig hagyjuk állni a hűtőben.
A 3. napon kivesszük a zacskóból a húst, tepsibe tesszük, az összes lét, ami a zacskóban van, ráöntjük a húsra. A hús tetejére 3-4 evőkanál disznózsírt halmozunk, és 1 dl vizet öntünk a tepsibe. Alufóliával befedjük, és hőlégkeveréses sütőben 190-200 fokon megsütjük. Nagyjából 2-2,5 óra alatt puhul meg a hús.
Ekkor a fóliát levesszük róla, és az alatta levő zsírral sűrűn locsolgatva pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!