Elkészítés: A gombát legalább 30 percre meleg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük, felaprítjuk.
Közben a húst megmossuk, vékony csíkokra vágjuk. A répát, a fokhagymát és a chilit megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk. A salátá megmossuk, a nagy leveleket félretesszük a tálaláshoz, a többit felaprítjuk. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük.
Felforraljuk a csirkelevest, és a húst kb. 10 percig főzzük benne, majd kivesszük, lecsepegtetjük, a levet félretesszük.
Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, és a répát a fokhagymával, a gyömbérrel és a chilivel 1-2 perc alatt megfuttatjuk benne. Hozzáadjuk a csírát és a gombát, összeforgatjuk, és felöntjük kb. fél dl forró húsfőzőlével. Hűlni hagyjuk.
Közben a húst vékony csíkokra vágjuk. A koriandert leöblítjük, finomra aprítjuk. A zöldcitromot megmossuk, a héját lereszeljük. Majd valamennyit, a szójacsírával együtt a kihűlt zöldségekhez keverjük.
Az ecetet kikeverjük 2 evőkanálnyi chiliszósszal, megsózzuk, és a tányérokra helyezett salátaleveleken tálaljuk. A maradék chiliszószt külön tálkában kínáljuk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre