Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csípős helyzet: eltűnhet a boltokból a magyarok egyik kedvelt szósza

default user icon
MME
Nagyon úgy fest, hogy egy időre eltűnik az idehaza is közkedvelt csípős szósz. Az eredeti, „kakasos” sriracha gyártója ugyanis azt állítja, hogy leállnak a gyártással alapanyaghiányra hivatkozva.

Az eredeti, „kakasos” sriracha szósz gyártója, a Huy Fong Foods arra figyelmeztette nagykereskedelmi partnereit, hogy szeptemberig leállnak a termék gyártásával. Az CBC News azt írja, hogy a gyár nem tudja megfelelő színben előállítani a közkedvelt csípős szószt, ugyanis a készleten rendelkezésükre álló chilik még túl zöldek. A lap azt is megemlíti, hogy szerencsére nem kell végleg elköszönnünk a szósztól, ugyanis szeptemberben, az új szezon kezdetével újraindulhat a gyártás és visszakerülhet a boltok polcaira. Nem ez az egyetlen terméke a cégnek, ugyanis a leállás a fokhagymás szószukat és a sambal oelekjéát is érinti.

A napilap egyébként egy szakértőt is megkérdezett a témával kapcsolatban, aki szerint a Huy Fong Foodsnak az új beszállítójával akadt probléma, akik a jalapenókat nem az elvárt minőségben tudják a gyárba szállítani. Nem ez az első ilyen leállás, két éve is leálltak egy időre akkori beszállítójuk miatt.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss