Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csipkebogyó befőtt

MME MME
4/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A csipkebogyót kiválogatjuk, kettévágjuk, kimagozzuk, megmossuk, és alaposan lecsepegtetjük. Az üvegeket kimossuk, hagyjuk lecsepegni.
Elkészítés: Felforralunk 5 dl vizet az ecettel, a cukorral, a szegfűszeggel és a fahéjjal. Beleszórjuk a csipkebogyót, és fedő alatt kb. 20-30 percig puhára főzzük. (Ha főzés közben túl sok víz elpárologna, öntsünk hozzá, hogy a csipkebogyókat mindig ellepje.) Lyukas szedőkanállal kiszedjük a csipkebogyókat, lecsepegtetjük, és az előkészített üvegekbe töltjük. A levet ízlés szerint még ecettel és cukorral ízesítjük, hogy erőteljes édes-savanyú íze legyen. Még egyszer felforraljuk, és a csipkebogyóra szűrjük úgy, hogy teljesen ellepje. Az üvegeket lezárjuk, és hűvös helyen tároljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss