Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csiperkés-körtés pirítós

30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt bekapcsoltam grillező funkcióra 220 fokra.

A madársalátából és rukkolából egy salátatálba szórtam, összesen úgy 5 dekányit. A kisebb paradicsomokat és a retkeket – ha szükséges volt – 2 centis darabokra vágtam, a diószemeket egy nagy késsel (vagy egy konyharuhában klopfolóval) kisebb darabokra törtem, majd valamennyit a salátához adtam, és az egészet összeforgattam. A nagyobb paradicsomot felkarikáztam.

Egy kis tálkába tettem a mustárt, a karikázott csemegeuborkát, a 2 evőkanál olívaolajat, egy keveset löttyintettem az uborka levéből is hozzá. Sóztam, borsoztam, kanállal elkevertem.

A gombafejeket leöblítettem, hogy az esetleges földdarabokat eltávolítsam. Levágtam a szárukat úgy, hogy egyúttal a kalapjuk alja is egyenes legyen. Forró (grill)serpenyőbe fektettem, majd néhány perc alatt, miközben egyszer fordítottam, kisütöttem belőlük a nedvességet. Egy hőálló tányérra átemeltem, sóztam, borsoztam, a tetejükre 1-1 sajtszeletet fektettem, majd mindegyikre nyomtam a fokhagymából, 1-1 kakukkfűágacskát lehet még rájuk fektetni. Betoltam a sütő alsó részébe, a kenyérszeleteket a sütő felső felébe (de lehet kenyérpirítóba is tenni). A kenyeret 3-4 percig pirítottam, míg a gombákat addig grilleztem, amíg a sajt rájuk olvadt.

Közben megmostam és 4 részre vágtam a körtéket, majd az újra felforrósított serpenyőbe fektettem őket. Melléjük tettem annyi baconszeletet, amennyi elfért, de épp csak összesültek, már ki is szedtem, hogy újakat tehessek a helyükre. A körtéket még kétszer fordítottam, nagyjából 3-4 perc alatt lettek kész. Amikor elzártam alattuk a tüzet, egy teáskanállal mindegyikre mézet csorgattam.

Végül összeállítottam a szendvicseket: a megpirult kenyérszeletekre elsőként a karikázott paradicsomból fektettem, rájuk halmoztam a diós zöldségsalátából, raktam a csemegeuborkából, megöntöztem a dresszingjével, mindegyikre 1 szelet körtét és 1 gombát fektettem, megszórtam parmezánnal, majd 1-1 bazsalikomlevéllel díszítettem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss