Elkészítés: A hagymát apróra kockázom, a csiperkét felszeletelem. A zsemlét vízbe áztatom, majd kinyomkodom.
Az olajon üvegesre pirítom a hagymát, majd hozzáadom a csiperkét, a fűszereket, és néhány perc alatt megpirítom. A kinyomkodott zsemlét a pirított gombával, a szarvasgombás olívaolajjal és a tojással keverőtálba kanalazom. Botmixerrel pürésítem.
Egy pástétom- vagy felfújtformát sütőpapírral bélelek. Ebbe kanalazom a pástétomot, 175 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütöm. Ez a mennyiség nagyjából 1 l űrtartalmú formában sül tökéletesre. Mikor elkészült, néhány percet a formában hagyom.
Közben a vajon aranyszínűre pirítom a morzsát. Egy kevéssel meghintem a még meleg pástétom alját, majd tálra fordítom, és a tetejét, oldalát is meghintem a morzsával.
Langyosan, hidegen tálalom. Salátával vagy csemege uborkával is remek, könnyű előétel, vacsorafogás.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre