Elkészítés: A gombákat megtisztítom, a csiperkét kb. 1/2 cm vastag szeletekre vágom, a kisebb rókagombát egészben hagyom. A hagymát egészen apró kockákra vágom.
Az olívaolajon üvegesre pirítom a hagymát, hozzáadom előbb a rókagombát, majd néhány perc pirítást követően a csiperkét is. Átpirítom, majd felöntöm a zöldséglevessel és a borral.
Amíg forrni kezd, felkarikázom az uborkákat, finomra aprítom a petrezselymet. A keményítőt elkeverem a tejszínben, hozzáadom a mustárt, ezzel is alaposan elkeverem.
Nagyjából 8-10 perc alatt a gomba szinte tökéletes lesz – ekkor fűszerezem kevés sóval, sok borssal. Besűrítem a mustáros tejszínnel, majd legvégül hozzáadom a csemege uborkát. Félrehúzom a tűzhelyről, megszórom petrezselyemzölddel.
Hagyományosan burgonyaköret vagy rizs, esetleg hajdina illene hozzá, de szezámos tésztakosárkákkal is nagyszerű.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre