Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csiperke és rókagomba majdnem Sztroganov módra

3/5
30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A gombákat megtisztítom, a csiperkét kb. 1/2 cm vastag szeletekre vágom, a kisebb rókagombát egészben hagyom. A hagymát egészen apró kockákra vágom.

Az olívaolajon üvegesre pirítom a hagymát, hozzáadom előbb a rókagombát, majd néhány perc pirítást követően a csiperkét is. Átpirítom, majd felöntöm a zöldséglevessel és a borral.

Amíg forrni kezd, felkarikázom az uborkákat, finomra aprítom a petrezselymet. A keményítőt elkeverem a tejszínben, hozzáadom a mustárt, ezzel is alaposan elkeverem.

Nagyjából 8-10 perc alatt a gomba szinte tökéletes lesz – ekkor fűszerezem kevés sóval, sok borssal. Besűrítem a mustáros tejszínnel, majd legvégül hozzáadom a csemege uborkát. Félrehúzom a tűzhelyről, megszórom petrezselyemzölddel.

Hagyományosan burgonyaköret vagy rizs, esetleg hajdina illene hozzá, de szezámos tésztakosárkákkal is nagyszerű.

Megjegyzés



További fotók, receptek és olvasnivalók Habliliom blogjában! - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss