Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csiliszószban pácolt kacsamell

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csiliszószban pácolt kacsamell elkészítéséhez a kacsamelleket előző este megszórjuk sóval és borssal.
  2. A csiliszószt a mézzel összekeverjük, és alaposan bekenjük vele a kacsamellet, majd fóliával lefedjük, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni.
  3. Másnap a kacsamelleket alufóliába tekerve kb. 170 fokon 20 perc alatt puhára pároljuk, majd levesszük róla a fóliát, és a maradék pácot a húsra öntjük.
  4. Végül 180 fokon további 10 perc alatt készre sütjük. Főtt burgonyával és savanyúsággal (jalapenóval) tálaljuk. 

Megjegyzés

Kokavecz Adrienn és Viczián Ádám receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss