Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csilis-olívás csiga (laktózmentes)

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kitekert leveles tésztát megkenjük a tejföllel és a csiliszósszal (ezt ízlés szerint helyettesíthetjük bármilyen csilikészítménnyel). Megszórjuk az apróra vágott, megpirított kolbászkockákkal vagy a fekete erdei sonkával. Az olívabogyókat felkarikázzuk, és ezt is a tésztára szórjuk, egyenletesen elosztva. Végül megszórjuk a reszelt sajttal. 
  2. Szorosan feltekerjük a leveles tésztát, és egy kerámiakéssel (erre nem tapad fel) kb. 1 cm széles adagokra vágjuk. Szilikonlapon, előmelegített sütőben, a leveles tészta csomagolásán lévő utasításnak megfelelően megsütjük.

Megjegyzés

A tésztát ne sokkal az elkészítés előtt vegyük ki a hűtőből, ha megmelegszik, nehezebb lesz vágni. Érdemes 2 tepsivel készíteni :)
Frissen a legfinomabb, de elő lehet készíteni egy nappal előre a hozzávalókat - fel lehet őket aprítani, lereszelni, stb., és a fogyasztás napján csak összeállítani és megsütni. - kikke

Ezek is érdekelhetnek

Friss