Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csilis pulykamáj

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk. A májat megtisztítjuk és falatnyi darabokra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, rádobjuk a hagymát, néhányszor átkeverjük, és hozzáadjuk a májat. Kevés vízzel felöntjük, és 10-15 perc alatt megpároljuk.
  2. Közben borssal, majoránnával és csilivel ízesítjük. Sót csak a legvégén adunk hozzá.
  3. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, megfőzzük, majd leszűrjük. Tejföllel, tejjel, vajjal pürésítjük. Sóval és szerecsendióval fűszerezzük. A májat füstölt pirospaprikával megszórjuk, a pürével és a rukkolával tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss