Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csilis paprikaszósz házilag

90 perc
egyszerű
átlagos
6 adag

Elkészítés

  1. A kaliforniai paprikákat forró grillsütőben megsütjük. Mindet hűtőtasakba tesszük, és hagyjuk kissé hűlni. Ezután meghámozzuk őket, és a húsukat felaprítjuk.
  2. A borecettel lábosba tesszük a paprikát a meghámozott, finomra vágott hagymával, almával, a kimagozott, felaprított csilivel, a babérlevéllel és a kakukkfűvel együtt. 6 dl vízzel felöntjük, közepes lángon felforraljuk, majd mérsékeljük a hőfokot, és 30-40 percig főzzük.
  3. A babérlevelet és a kakukkfüvet eltávolítjuk, a keveréket botmixerrel pürésítjük, végül leszűrjük.
  4. A leszűrt paprikalét lábosba öntjük, beleszórjuk a cukrot, majd megsózzuk és megborsozzuk. Kis lángon 45-60 percig főzzük. Akkor jó, ha kissé besűrűsödik.

Megjegyzés

1 x 7 dl üveghez. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss