Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csilis hot-dog házi buciban

60 perc
bonyolult
átlagos
10 adag
Hozzávalók
  • A bucikhoz:
  • 50 dkg liszt + a deszkára
  • 1 tasak instant élesztő
  • 1 kávéskanál só
  • 2 db tojás
  • 10 dkg natúr joghurt
  • A szószhoz:
  • 30 dkg paradicsompüré
  • 4 ek ketchup
  • 1/4 tk őrölt csili
  • A tálaláshoz:
  • 10 db virsli
  • 10 dkg sajt

Elkészítés

1.

A bucikhoz a lisztet elvegyítjük az instant élesztővel és a sóval. Hozzákeverjük az elhabart tojásokat a joghurttal együtt, majd kis adagokban hozzáöntünk 1,5 dl langyos vizet, és rugalmas tésztává gyúrjuk. Meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.

2.

Lisztezett deszkán átgyúrjuk a tésztát, és tíz egyenlő részre osztjuk. Mindegyik adagból hosszúkás bucit formázunk, majd a tetejüket kissé lelapítjuk. A bucikat sütőpapírral leterített sütőlemezre tesszük, és letakarva további 30 percig kelesztjük. Azután megkenjük a tetejüket egy kevés vízzel, és a 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

3.

A szószhoz egy kis lábasban összekeverjük a paradicsompürét, a ketchupot, egy kevés sót és az őrölt csilit. Egy kevés vizet hozzáöntünk, felforraljuk, majd közepes lángon 10 percig főzzük.

4.

A virsliket a szokott módon megfőzzük. A bucikat vízszintesen félbevágjuk. Az alsó felükre a csiliszószt halmozzuk, elrendezzük rajta a virsliket, végül a lereszelt sajttal megszórjuk. Melegen tálaljuk. Mustár illik hozzá.

Az extrahúsos változathoz piríts meg egy kevés olajon 20 dkg darált húst. Add hozzá a szósz hozzávalóit, főzd készre, majd töltsd a bucikba.

Ezek is érdekelhetnek

Friss