Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

"Kisebb tömegek oszlatására is kiváló eszköz lenne" - csípős grillsajtokat teszteltünk

default user icon
MME
A grillezés szezonja nálunk körülbelül május-szeptember közé tehető, persze aki extrém arc, az megcsinálja -20 fokban és fél méteres hóban is, ha arról van szó. Ezen időszakban a boltok pocain rendre feltűnnek a grillezésre szánt termékek, kolbászok, sajtok, zöldségek szószok és szinte bármi.

A héten mi olyan grill sajtokat kerestünk melyekben a közös pont, hogy csípősek. Nem figyeltük durván, hogy mindenképpen azonos legyen a sajt alap is, csak arra mentünk, hogy csípjen, elvégre nincs jobb, mint 40 fokban grillezni és utána még csípőset enni.

ÉTTEREMAJÁNLÓK A MIT ETTEM MA OLDALÁN >>>  


Mindössze 5 fajtát találtunk, ami kicsit fájó. Az összeset úgy készítettük el, ahogy a javaslat a csomagolásán diktálja. Több szeletet is kóstoltunk, nehogy egyik felében jobban megálljon a só és amiatt ítélkezzünk tévesen.

Pilos

Ránézésre vastagon áll a chilipaprika a sajt kérgén, rendesen pirosra festi, magát a sajtot jól elnyomja. Elkészítés után egy picit sós sajtot kóstolhatunk, amiben a csípősség sajnos egészen gyenge. Látványa alapján azt vártuk, hogy tűzokádás lesz, de sajnos ez elmaradt. A sajt kellemesen nyikorog, állagra jó amúgy.

Adatok: 225 gramm, 1% chilipaprika, 659 Ft

BBQ

Egyik legjobban csomagolt sajt olyan szempontból, hogy nem kell felbontani feltétlenül az egészet. Színre meglepően sárga és nagyon szabályos korongformára préselték. Az elkészítés során viszonylag sok olajat ereszt, így ha serpenyőben is készítjük, akkor nem kell alá semmi. Textúrája a hőre megváltozik, picit kenyérszerű kérget kap, de belseje puha marad és légies. Ízre picit csíp az elején, ami utóízében megfickósodik. Sósságról nem lehet beszélni esetében, mert azt egyáltalán nem érezni rajta.

Adatok: 280 gramm, 0,6% chili, 799 Ft

Spar

Ránézésre olyan, akár a Pilos csak fele annyi paprikával a felületén. Számszerűsítve nem tudjuk mennyi, az annyi, mert információirigy lett a csomagolás rajta. Elkészítés után egy erőteljesen sós sajtot kapunk, ami úgy nyikorog a szánkban, mintha lufit próbálnánk letuszkolni torkunkon. Csípőssége csupán jelképes, ettől nem fogunk kiizzadni még 3 litert a nyári hőségben.

Adatok: 300 gramm, 899 Ft

Tesco

Ahogy kibontjuk a csomagolást és leeresztjük a benne felgyülemlett levet érezzük, hogy itt van egy kis csavar. A trükk nem más, mint a fokhagyma, aminek illata azonnal felizgatja orrunkat. A paprika ereje eltörpül a fokhagyma mellett, elkészítés után is körülbelül 90:10 arányban érezzük őket. Utóízében, amikor a hagyma kimerül, akkor érezzük, hogy csíp valójában. Sósságát nézve nagyon gyér, éppen egy keveset érezni csak rajta.

Adatok: 240 gramm, 0,5% chilipaprika 699 Ft

Hajdú

Na, ha az előbb csavarról volt szó, akkor itt egyből egy tripla leszúrt következik. A fokhagymát itt lime-ra cserélték, aminek az eredménye csupán annyi, hogy amikor kibontjuk, hirtelen visszapillantunk a csomagolásra, hogy valójában nem egy flakon ablakmosót akarunk-e grillezni. Brutálisan wc-illatósító hatást kelt. Elkészítés után sincsen különösebben máshogy, annyi az extra csupán, hogy picit csíp és paprikás is lesz. Kevés sósság és kevés nyikorgás, ami még jellemző rá.

Adatok: 240 gramm, 799 Ft

Ítélet

A fokhagyma tarolt a chili mellett. A Tesco terméke pont meg lett picit vadítva, amitől egy sokkal élhetőbb grill élményt kapunk. A chili erejét nézve egyik sem egy bivaly, de itt legalább éreztük kicsit. A BBQ néven futó termék, amit történetesen az Aldiban kapni közel járt az első helyhez, de épp lecsúszott. Állagra ez a legjobb és bizony erőre is.

Igazán nagy kérdőjelet csak a Hajdú terméke váltotta ki belőlünk. Az a kegyetlen, mű lime íz és aroma, ami abban lakozik, kisebb tömegek oszlatásához is remek eszköz lenne. A képletből kivennénk azt az elemet, sokkal jobb összhatása lenne, igaz akkor nem lenne oly egyedi!

1. Tesco
2. BBQ
3. Pilos
4. Spar
5. Hajdú

ITT A NAGY BACON-TESZT! ELÁRULJUK, MELYIKET SÜSD MEG REGGELIRE >>>
BBQ-TESZT: MEGTALÁLTUK A LEGFINOMABB BOLTI BARBECUE SZÓSZT! >>>
GRILLKOLBÁSZOKAT TESZTELTÜNK: EZEKET ÉRDEMES VENNI KERTI SÜTÖGETÉSHEZ >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss