Csilis-babos kukoricaleves

45 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag

Elkészítés

  1. A koriandermagot állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt megpörköljük, majd átöntjük egy mozsárba, és alaposan összetörjük.
  2. A kukoricát beleöntjük egy szűrőbe, majd hagyjuk alaposan lecsepegni. A vöröshagymát, és a fokhagymát megpucoljuk, majd finoma aprítjuk. A vajat és az olívaolajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk.
  3. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva megszórjuk a liszttel, és alaposan összekeverjük, majd felöntjük a vízzel, a tejjel, és a tejszínnel.
  4. Ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk az előzőleg megpörkölt, és összetört koriandert, a chili karikákat, az ételízesítőt, és kb. 10 percig főzzük.
  5. Beleöntjük a levesbe a csilis babot és a lecsepegtetett kukoricát, felforraljuk, majd a hőfokot mérsékelve 2-3 percig főzzük. (Figyeljünk rá, hogy ne főzzük tovább, mert a kukorica megkeményedik, a bab pedig szétfő.) 

Megjegyzés

Tálalás előtt merjük a levest tányérba, szórjuk meg friss korianderrel, majd úgy kínáljuk. Az előzőleg megpörkölt koriandermagtól pedig különösen finom ízt adhatunk a levesünkhöz. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss