Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Íme a tökéletes csilis bab recept, amit mindig is kerestél!

A csilis bab főételként és kisebb tálakba porciózva vendégváróként is megállja a helyét. Különösen ez a recept, mellyel egy kezdő háziasszony is könnyen sikert arat.

Mindig fejtörést okoz, ha vendégek érkeznek. Tipikusan az a fajta vendéglátó vagyok, aki mindig le akarja nyűgözni az érkezőket, boldog, ha a vendégek jóllakottan pihengetnek. Persze igyekszem visszafogni magam, egyrészt, mert mindig eszembe jutnak a régi, nagyszülős vendégségek, ahol már a füled se kívánta az ételt, de megetted, mert ott volt előtted, aztán két napig rosszul voltál. Másrészt, mert ha túlzásba esem a főzésnél, akkor a saját diétámat veszélyeztetem, amit szintén nem szabad, mert akkor megint rosszul leszek.

Szóval péntek este vendégek jönnek, és jár az agyam, hogy főzzek-e levest meg valami húst körettel, vagy hagyjam a fenébe és legyenek kencék. Ó, hagyom, és lesznek kencék. Igen, de megint gondolkodóba esem, hogy imádni fogják a padlizsánkrémet, meg a répás-sajtos mártogatóst, de hát lesz egy csomó pasi, kéne valami hús.

És akkor jöhet az alábbi recept, mert ez tökéletes főfogás is lehet, de akár csak a krémek mellé kiegészítés is. Kezdőknek pedig hatalmas sikerélmény! :)


Hozzávalók (4 személyre):

2 ek olaj
750 g vegyes darált hús

bors
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek paradicsompüré
300 ml paradicsomlé
1 doboz daraboltparadicsom-konzerv
1-2 db piros csilipaprika
1 doboz vesebabkonzerv
1 doboz csemegekukorica-konzerv
100 g tejföl

1. Forrósítsuk fel az olajat, és kevergetve pirítsuk rajta fehéredésig a darált húst. Sózzuk, borsozzuk meg, majd adjuk hozzá a kétféle, meghámozott, felaprított hagymát, és pirítsuk együtt további néhány percig. Forgassuk bele a paradicsompürét és a -lét, valamint a darabolt paradicsomot a levével együtt. Azután keverjük hozzá a kimagozott, felaprított csilit, és forraljuk 30 percig.

2. A vesebabot és a kukoricát szűrjük le, öblítsük át hideg vízzel, majd miután lecsepegtettük, forgassuk a darált húsos keverékbe, és nagy lángon főzzük néhány percig. Végül sózzuk, borsozzuk meg a csilit. A tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc
Egy adag: 690 kcal

A recept a Fanny konyha 2016/3. számában jelent meg!

További vendégváró receptjeim:

Gombás melegszendvics
Pizza falatok

Ezek is érdekelhetnek

Friss