Elkészítés: A húst megmossuk és vékony csíkokra vágjuk. A felolvasztott zsírban a metéltre vágott szalonnát kevés ideig pirítjuk, utána hozzáadjuk a finomra vágott hagymát. Ha sárgára pirult, beletesszük a paprikát és elkeverjük. Kevés vizet öntünk hozzá, és 1 percig főzzük. Beletesszük a húst, megsózzuk, és lefedve pároljuk. Időnként megkeverjük, és ha szükséges, kevés vizet öntünk hozzá.
Mikor a hús puhulni kezd, beletesszük a lecsót és puhára pároljuk. Utána hozzáöntjük a liszttel elkevert tejfölt, és még 3-4 percig forraljuk.
Köretként párolt rizst adunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre