Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csíkos tészta spárgaraguval

MME MME
120 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A céklát forró vízben 1 órát főzzük. A főzővízbe keverünk 1 evőkanál cukrot és 1 teáskanál sót. Ha megfőtt, meghámozzuk, leturmixoljuk, és a felesleges vizet konyharuhában kinyomkodjuk belőle.

2. A spenótot megtisztítjuk, sós vízben leforrázzuk. A forrázó vízbe keverjük a szódabikarbónát, így megőrizhetjük a spenót friss zöld színét. A leforrázott spenótot hideg vízbe dobjuk, majd lecsöpögtetjük, és kinyomkodjuk. Ezt is leturmixoljuk.

3. Összekeverjük a tojásokat, 3 evőkanál olívaolajat, megsózzuk, majd három részre osztjuk. Az egyikben eldolgozzuk a spenótot, a másikban a céklát. A kétféle lisztet összevegyítjük, felosztjuk 10-15-15 dkg arányban, a spenótoshoz és a cékláshoz keverjük a 15 dkg lisztet, a 10 dkg-t összedolgozzuk a kurkumával, és a harmadik adag tojáshoz adjuk. A tésztákat alaposan összedolgozzuk, és egy órát pihentetjük.

4. Ezalatt a spárgát megtisztítjuk, végeit levágjuk. Sós lobogó vízben roppanósra főzzük a spárgasípokat, jeges vízbe szedjük, majd lecsöpögtetjük, és 3 cm-es darabokra vágjuk. A hagymát is megtisztítjuk, a spárgához hasonlóan feldaraboljuk.

5. Felforrósítjuk a vajat, megfuttatjuk rajta a spárgát és a zöldhagymát, felöntjük a borral, felforraljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, a kempingsajtot, sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk. Kevés vízzel elkeverjük a keményítőt, besűrítjük vele a spárgát. Végül a maradék olívaolajjal leturmixoljuk a petrezselymet, és a spárgához keverjük.

6. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztákat 1-1,5 cm vastagra, majd egymás tetejére rétegezzük őket, késsel 1 cm-es csíkokra vágjuk, amiket 1 mm vékonyra kinyújtunk (tésztanyújtóval), és nagyobb kockákra vagy metéltre vágjuk. A tésztát forró vízben kifőzzük, leszűrjük, meglocsoljuk olívaolajjal, és a spárgaraguval tálaljuk.

Munka: kb. 2,5 óra
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, további recepteket, fotókat, képgalériát, elkészítési útmutatót és érdekességeket itt találsz! >>>

Fotó: Győrfi Viki - MME

Ezek is érdekelhetnek