Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csíkos sütemény

MME MME
6 5/5
90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 10 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 4 dkg margarin
  • 2 ek méz
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 ek tejföl
  • 30 dkg liszt
  • A piskótatekercshez:
  • 8 db tojás
  • 16 dkg porcukor
  • 16 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 ek víz
  • lekvár
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 7 dl tej
  • 30 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

  1. A tésztához a tojásokat a porcukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a kissé megolvasztott margarint, a langyos mézet, végül a szódabikarbónával elkevert lisztet, és jól összedolgozzuk. Kikent, lisztezett, közepes sütőlemezen két vékony lapot sütünk belőle.
  2. Elkészítjük a piskótatésztát, megfelezzük, és külön-külön megsütjük. Sütés után még melegen baracklekvárral megkenjük, feltekerjük. Ha kihűlt, kb. 1 centis szeletekre vágjuk.
  3. A krémhez a vaníliapudingot a tejben megfőzzük, és kihűtjük. A margarint a porcukorral jól kikeverjük, majd összedolgozzuk a kihűlt pudinggal és a vaníliás cukorral.
  4. Az egyik mézes lapot megkenjük a vaníliakrém felével, majd vízszintes sorokban, szorosan rárakjuk a felszeletelt piskótatekercseket. Amikor a tekercseket a krémre rakjuk, legjobb az aljukat egymással szembe illeszteni, kissé laposabbra nyomva. A kimaradt résekbe piskótadarabot teszünk. Erre jön a krém másik vele. Végül befedjük a másik tésztalappal.
  5. Porcukorral meghintve tálaljuk. A süteményt a tekercsekre merőlegesen szeleteljük.

    Még több sütemény vaníliapudinggal >>> 

    Lekváros finomságok >>> 


Ezek is érdekelhetnek

Friss