Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csíkos karamellás rolád

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 5 tojás
  • 2 evőkanál víz
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 narancs reszelt héja
  • A krémhez:
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 dl tej
  • 10 dkg mascarpone krém sajt
  • A tetejére:
  • saját készítésű csokilegyező

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat szétvélasztjuk, a sárgáját a cukorral és a vízzel habosra keverjük, úgyszintén a fehérjét kemény habbá verjük. A lisztbe keverjük a sütőport és a narancs lereszelt héját, kettévesszük, az egyikbe a kakaót is belekeverjük. A tojásos masszát, és habot is elfelezzük, az egyiket kakaósra keverjük, míg a másik sima vaníliás marad. Könnyedén összedolgozzuk mindkét masszát, és habzsákba szedjük először a világosat.

A sütőtepsibe zsírpapírt rakunk, és erre sorban a zsákból csíkokat húzunk. Mindig egy helyet kihagyunk, mert az lesz a barna massza helye. A barna tésztát is zsákba szedjük, és kitöltjük a hézagokat. Ha megvagyunk vele, akkor 200 fokos sütőbe téve 15 perc alatt készre sütjük.

A papírt melegen lehúzzuk a piskótáról, és feltekerjük a papírba vissza.

A krémhez a barnacukrot karamellizáljuk egy edényben, ráöntjük a tejet, olvadásig keverjük, majd a keményítőt kevés hideg tejben feloldjuk, és azt is beleöntjük. Ha besűrűsödik, akkor kihűtjük, és hidegen keverjük a krémsajtot is hozzá.

Megkenjük a roládot, feltekerjük, és a tetejére is csorgatunk a maradék krémből. Csokidísszel kirakjuk. Jól behűtve kínáljuk.

Megjegyzés

Nagyon régóta készülök csíkos piskótát sütni, most saját recepttel állok a nagyközönség elé. Remélem, tetszeni fog. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss