hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csíkos hús

MME MME
60 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A csirkemelleket egyforma vastagra vágjuk, klopfoljuk, enyhén sózzuk, fűszerezzük.
  2. Egy jénaiba egymás mellé fektetjük a baconszeletek felét úgy, hogy az oldalakra is jusson.
  3. Megszórjuk az összekevert trappista és füstölt sajttal, majd ráhelyezzük a csirkehúst.
  4. Megkenjük a tojással összekevert tejföllel, és ismét megszórjuk sajttal.
  5. Utána a sonkaszeletek jönnek, majd ezt is lekenjük a tojásos tejföllel.
  6. Újra sajt, hús, tejföl, sajt, sonka, tejföl jön, amíg el nem fogynak.
  7. A tetejét beterítjük a baconszalonna másik felével. Rátesszük a jénai tetejét, vagy fóliával letakarjuk, és 160 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük, ezután a tetejét levéve még pár percig pirítjuk.
  8. Kifordítjuk egy tányérra és tortaszerűen felvágjuk, krumplisalátával is tálalhatjuk.

Megjegyzés

Némethné F. Viktória receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek