A csigakeksz két tésztájához a hozzávalókat külön-külön összekeverjük és összegyúrjuk. (Ha nem akar összeállni, tegyünk hozzá egy kevés tejfölt.)
A keksztésztákból cipót formázunk, majd 1-1, kb. 5 mm vastagságú, lehetőleg azonos formájú, méretű lapot nyújtunk belőlük.
Egymásra helyezzük őket: alul a fehér tészta, felül a kakaós. Sodrófával kissé együtt is kinyújtjuk, majd szorosan feltekerjük.
Alufóliába csomagolva egy napig (de minimum néhány óráig) pihentetjük a hűtőben. A lehűtött keksztésztát fél centis korongokra vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
160 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük a kekszeket.
Nézd meg videón, hogyan készül a kakaós-vajas csigakeksz: