Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csicsókaszósz

MME MME
5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csicsókát megtisztítjuk, majd puhára főzzük. A felaprított hagymát olajon megdinszteljük. Langyosan összeturmixoljuk mindkettőt a fokhagymával, mustárral, sűrített paradicsommal, sóval, borssal és kb. 2 dl vízzel. A tűzre visszatéve behabarjuk a lisztes tejföllel, és 5-10 perc alatt jól összefőzzük, tetszés szerint sűrítjük.

Megjegyzés

Én több fokhagymát szoktam beletenni, mert én jobban szeretem úgy. De kinek mi az ízlése. Lehet azért a recepten kicsit változtatni!!!
A tejfölös habarást megelőző állapotban mélyhűtőben hosszabb időre eltehető, a habarást fogyasztás előtt kell elvégezni. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss