Elkészítés: A magokat olaj nélkül, teflonserpenyőben megpirítom egy kicsit (vigyázat, pattog!). Utána durvára darálom. Elkeverem egy pici sóval, borssal, szárított borsikafűvel, rozmaringgal és szezámolajjal (ez az öntet).
A csicsókát megmosom és lekaparom a héját. Nagylyukú reszelőn lereszelem. A répát is megtisztítom, és vékony karikára vágom. A salátát megmosom, és a zsenge leveleket apróra tépkedem. Az egészet összeforgatom a magos-olajos öntettel.
A sajtot ujjnyi vastagra vágom, és egy kicsit sózom, borsozom, fűszerezem. Olaj nélkül, felhevített teflonserpenyőben hirtelen megpirítom mindkét oldalát. A fordításnál vigyázni kell, mert lecsúszik a pirított kéreg.
Tálalásnál egy nagyobb salátalevélbe teszem a salátát, tetejét megszórom a maradék magokkal. A sajtot mellécsúsztatom, a tetejét, ha kell, megszórom fűszerrel, és snidlinggel díszítem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre