Elkészítés: A csicsókát megfőzzük, ha megfőtt, megtisztítjuk, pépesítjük, kissé hagyjuk hűlni.
Az élesztőt felfuttatjuk. Amikor a csicsóka éppen langyos már, a többi összetevővel, ha kell, 1-2 kanál tejföllel könnyen gyúrható tésztát készítünk belőle.
Kicsit pihentetjük, ha van időnk, akkor úgy 15 percet, ha nincs, nem muszáj.
A tésztát lisztezett deszkán nagyjából ujjnyi vastagra nyújtjuk, késsel bekockázzuk a tetejét, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Kikent, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a pogácsákat, tetejüket pirospaprikás tejjel megkenjük, és hagyjuk kelni.
Amikor megkelt (kb. fél óra), 160 fokos sütőben pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre