Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csicsókapüré

25 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A csicsókapüré elkészítéséhez megpucoljuk a csicsókát, apró kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Ha megpuhult, leszűrjük, és egy nagy tálba öntjük.
  2. Hozzáadjuk a tejet, a puha vajat, az áttört fokhagymát és az apróra vágott snidlinget. Ezután egy krumplinyomóval áttörjük, majd egy botmixerrel krémesre pürésítjük.
  3. Sültek, panírozott ételek mellé kiváló köret, kifejezetten intenzív ízzel.

Nézd meg videón, hogyan készül a csicsókapüré

 

Megjegyzés

A csicsókát bátran pürésíthetjük, ugyanis nem keményítőt tartalmaz, mint a krumpli, hanem inulint. Így turmixolás után nem lesz gumis, mint a burgonya esetében. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Hasonló receptek

Friss