Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csicsókaleves galuskával

MME MME
30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg csicsóka
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 6 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 csipet bors
  • petrezselyem
  • A galuskához:
  • 1 tojás
  • liszt

Elkészítés

Elkészítés: A csicsókát nem szabad lehámozni a magas káliumtartalma miatt, ezért gondosan és alaposan kefével jól megmossuk, és csak ezután kockázzuk fel.

A vajban az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, beletesszük a lisztet, és világos színűre pirítjuk. Felengedjük hideg vízzel, beletesszük a csicsókát, hozzáadjuk az ételízesítőt és a borsot.

A galuskához felverjük a tojást egy csipet sóval, hozzáadjuk a lisztet, és jól kidolgozzuk. Amikor már majdnem puha a csicsóka, teáskanállal beleszaggatjuk a levesbe a galuskát, és készre főzzük.

Tálaláskor apróra vágott petrezselyem zöldjével szórjuk meg.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek