Elkészítés: A csicsókát nem szabad lehámozni a magas káliumtartalma miatt, ezért gondosan és alaposan kefével jól megmossuk, és csak ezután kockázzuk fel.
A vajban az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, beletesszük a lisztet, és világos színűre pirítjuk. Felengedjük hideg vízzel, beletesszük a csicsókát, hozzáadjuk az ételízesítőt és a borsot.
A galuskához felverjük a tojást egy csipet sóval, hozzáadjuk a lisztet, és jól kidolgozzuk. Amikor már majdnem puha a csicsóka, teáskanállal beleszaggatjuk a levesbe a galuskát, és készre főzzük.
Tálaláskor apróra vágott petrezselyem zöldjével szórjuk meg.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre