Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csicsókakrémleves

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: A csicsókát és az újhagymát megtisztítom, előbbit felkockázom, a hagymát vékonyra szelem. Előkapok a kredencből egy kisebb leveses fazekat, beledobom a csicsókát és az újhagymát, felöntöm 1 liter vízzel, beleadom a leveskockát, ízlés szerint sózom, meghintem őrölt fehérborssal, felforralom, majd lassú tűzön hagyom még gyöngyözni, amíg rendesen megfőnek a benne lévők.

Előkapom a merülő turmixot, összedolgozom. A főzőtejszínt alaposan elkeverem a keményítővel, hozzáadom a leveshez, ha kell, még utána ízesítem. Összefőzöm, de már nem forralom.

Frissen, melegen tálalom a vendégeknek, én jobban kedvelem, ha kihűlt. Pirított zsemlekockával, reszelt sajttal kicsit megdobhatjuk!

Ezek is érdekelhetnek

Friss