Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csicsókakrémleves: ha egyszer megfőzöd, hetente újra elkészíted!

A csicsóka, a göcsörtös gumójú csoda zöldség kevésbé hizlal, mint a krumpli, azonban ugyanolyan laktató, ráadásul a cukorbetegek számára is remek diétás alapanyag. Mutatjuk, hogy készül a karakteres ízű csicsókakrémleves.

A csicsóka nemcsak finom, hanem egészséges is. Rosttartalma sokszorosa a krumpliénak, ezenkívül cukorbetegek számára is ideális alapanyag, mivel inulin formájában tartalmaz szénhidrátot. Ám ez nemcsak a cukorbetegeknek örömhír, hanem nekünk is, sokkal kevésbé hizlal, mint a krumpli, de a teltségérzetet azért bőven biztosítja. 

A csicsóka jó alternatívája a krumplinak, bár annál sokkal karakteresebb az íze. A szintén amerikai származású gumóból számtalan fogás készíthető, ahol krumplival dolgoznánk, ott nyugodtan használhatjuk a csicsókát is. A csicsókából nagyon kellemes krémleveseket készíthetünk a különféle burgonyakrémlevesek mintájára. Nagyon jó választás lehet, ha egy kis házi csicsóka- vagy burgonyacsipsszel tálaljuk, de a zöldfűszerekkel is érdemes összeboronálni a csicsókát. 

Íme a csicsókakrémleves receptje:


Nézd meg ezeket  videókat is:

Ezek is érdekelhetnek

Friss