Elkészítés: A csicseriborsóból pürét készítünk: ha üveges, akkor csak egy kis lével leturmixoljuk, ha szárított, akkor 1 éjszakára beáztatjuk, majd másnap megfőzzük, és így turmixoljuk le.
A többi zöldséget kislyukú reszelőn lereszeljük, és összekeverjük a csicseriborsó pürével, a tojással, sóval, borssal, köménnyel, majorannával fűszerezzük. Annyi lisztet és zsemlemorzsát szórunk bele, amennyit felvesz.
Fasírtokat formázunk belőle, és forró olajban kisütjük.
Joghurtos-fokhagymás mártogatóst csináltam mellé, meg zöldsalátát. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre