Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csicseriborsós quinoasaláta

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szűrőbe öntött csicseriborsót folyóvízzel leöblítjük, és jól lecsepegtetjük. A leöblített, lerázott rozmaring lecsipkedett levélkéit és a megtisztított fokhagymát finomra aprítjuk. A csicseriborsót összeforgatjuk az olajjal, a fokhagymával és a rozmaringgal, majd szétterítjük egy tepsiben, és a 175 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 15 percig. Közben átforgatjuk.
  2. A quinoát a csomagolásán olvasható utasítás szerint sós vízben megfőzzük. Az aszalt paradicsomot kis darabokra vágjuk, a megtisztított újhagymát vékonyan felkarikázzuk.
  3. A kihűlt quinoát és csicseriborsót összeforgatjuk a többi előkészített hozzávalóval, valamint a fehérborecettel. Végül a salátát megsózzuk, megborsozzuk és pihentetjük egy rövid ideig, hogy az ízek összeérjenek.

QUINOA SALÁTA>>> 

CSOKIS-QUINOÁS KEKSZ>>> 

HAMIS RIZOTTÓ QUINOÁBÓL>>> 

Megjegyzés

Feldobhatjuk a salátát 10 dkg hántolatlan mandulával. A mandulát durvára aprítjuk és zsiradék hozzáadása nélkül, kevergetve megpirítjuk egy serpenyőben.

A salátát csavaros üvegben magaddal viheted a munkahelyedre egészséges éhségűzőnek. - MME
Ha a termék csomagolásán nincs másként feltüntetve, akkor főzd a quinoát kétszeres mennyiségű sós vízben kb. 15 percig, majd szűrd le, amennyiben maradt leve.

Ezek is érdekelhetnek

Friss