Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csicseriborsós csirkemáj

35 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A konzerv csicseriborsót leszűrjük, átmossuk és alaposan lecsepegtetjük.
  2. A vöröshagymát megpucoljuk, félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük.
  3. A csirkemájat megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük és nagyobb darabokra vágjuk.
  4. A kaprot megmossuk, leszedjük a szárát és apróra vágjuk.
  5. Egy serpenyőben olajat hevítünk, hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt hagymát és kevergetve aranybarnára sütjük. Ezután hozzáadjuk a csirkemájat, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel és alacsonyabb lángon, lefedve sütjük pár percig.
  6. Ezután hozzáadjuk a lecsöpögtetett csicseriborsót, az apróra vágott kaprot és a tejfölt, majd alaposan összekeverjük és pár percig főzzük. Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. Ízlés szerint körettel tálaljuk.

 

Megjegyzés

Tálaláskor szedjük a csicseriborsós csirkemájat tányérba, szórjuk meg apróra vágott kaporral, majd ízlés szerinti körettel, vagy egy szelet friss kenyérrel, péksüteménnyel kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss