A konzerv csicseriborsót leszűrjük, átmossuk és alaposan lecsepegtetjük.
A vöröshagymát megpucoljuk, félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük.
A csirkemájat megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük és nagyobb darabokra vágjuk.
A kaprot megmossuk, leszedjük a szárát és apróra vágjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt hagymát és kevergetve aranybarnára sütjük. Ezután hozzáadjuk a csirkemájat, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel és alacsonyabb lángon, lefedve sütjük pár percig.
Ezután hozzáadjuk a lecsöpögtetett csicseriborsót, az apróra vágott kaprot és a tejfölt, majd alaposan összekeverjük és pár percig főzzük. Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. Ízlés szerint körettel tálaljuk.
Tálaláskor szedjük a csicseriborsós csirkemájat tányérba, szórjuk meg apróra vágott kaporral, majd ízlés szerinti körettel, vagy egy szelet friss kenyérrel, péksüteménnyel kínáljuk. - kgizike
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!