Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csicseriborsós bulgur - ahogy a gyerekek is megeszik!

30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • 1 ek kókuszzsír
  • fél vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg sárgarépa
  • 30 dkg előgőzölt csicseriborsó (konzerv)
  • 15 dkg bulgur
  • 1 tk garam masala
  • 1 mk őrölt koriander
  • 1 mk fahéj
  • bors
  • 3-4 ek paradicsompüré
  • 5 dk kecskesajt
  • fél marék menta vagy petrezselyem
  • 4 ek görög joghurt

Elkészítés

1.

A kókuszzsíron megfuttatjuk és pirítjuk az apróra vágott hagymákat és a karikára vágott sárgarépát, majd az összes fűszert és a bulgurt is hozzáadjuk, és felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, fedő alatt puhára pároljuk, a csicseriborsót is hozzákeverjük.

2.

A paradicsompürét hozzáadjuk, ha kell, folyadékot öntünk hozzá, összerottyantjuk, esetleg friss aprított mentát, vagy petrezselymet keverünk hozzá, végül a kockára vágott kecskesajtot hozzákeverjük, de már nem főzzük. Friss görögjoghurttal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek